3 filmtips för oss inom IT

IT och filmtips

Jobbar du inom IT? Då kommer du älska dessa tre filmer – speciellt om du är utvecklare eller IT-konsult av något slag.

1. Office Space

Lumberghs ”yeaaah” har satt sig i mitt huvud och kommer för alltid vara som ett eko. Denna film är verkligen underhållande i varje sekund. Filmen handlar om några killar som sitter och hatar sina jobb på ett typiskt 90-tals-IT-bubbla-bolag, något som slutar med att kontorskomplexet brinner upp.

Min favoritdel är scenen då de tre huvudrollerna misshandlar en skrivare, något som gjort att jag gjorde likadant med en pappershållare på jobbet. (Det var faktiskt vår CTO som beordrade mig att göra denna remake baserat på Office Space).

2. Pirates of the Silicon Valley

Michael Hall och Noan Wyle skildrar Steve Jobs och Bill Gates under en viktig era för både Apple och Microsoft. Allt börjar i ett garage respektive ett studentrum – något som kommer att bli två av världens mest betydande bolag. Filmen är full av intriger mellan de två genierna där det skäls, slåss, kastas och bråkas en hel del. Obligatorisk att se om man jobbar inom IT.

Avslutningsvis: ”Good artists create, great artists steal” (DaVinci).

3. The Social Network

Lite klyschigt – men den måste vara med i listan. Det är en riktigt bra rulle, oavsett hur mycket som nu är ”based on a true story” och inte. Du har säkert sett den, men om du inte har det så bör du verkligen göra det – den blir aldrig tråkig.

Lämna ett svar