Entreprenör eller anställd?

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på. Man kan ta ett arbete, om man lyckas få något i dagens hårda konkurrens. Man kan starta ett eget företag till exempel som egenföretagare eller ett aktiebolag.

Entreprenörer

Fördelarna med att vara anställd är bland annat att man kan fokusera på att sköta sin arbetsuppgift och behöver inte bry sig om allt annat inom företaget. Att få ett fast jobb är inte alltid det lättaste. Genom att välja rätt utbildningar och knyta kontakter så kan man öka chansen till att få drömjobbet. En nackdel med att vara anställd är att du har en chef som bestämmer vad du ska göra. Du kan när som helst bli uppsagd.

Anställda

Som egenföretagare har du en större frihet att styra och ställa vad gäller din arbetssituation. Du har ingen jobbig chef som bestämmer över dig. Du fattar själv alla beslut. Men med denna frihet kommer även ansvar. Det går inte att ligga på sofflocket och tro att pengarna ska rulla in av sig själv.

Ditt företag blir aldrig mer framgångsrikt än vad du är beredd att göra det till. Ofta får man räkna med att lägga ner mycket mer arbete som egenföretagare än vad man behöver göra som anställd. Det är nämligen mycket mer än bara själva arbetet som ska skötas.

Bli entreprenör

Oavsett om man driver ett eget företag, är anställd eller arbetslös så kan man ibland behöva lite extra pengar. Då kan man ta ett lån. Hur lätt det är att få detta beror i mångt och mycket på vilka inkomster man har samt hur man har skött sin ekonomi sen tidigare.

Det kan vara svårt att få ett lån om man inte har en inkomst eller om man fått betalningsanmärkningar på grund av att man inte har betalt sina räkningar i tid. Är du intresserad av att veta mer så rekommenderar jag att du läser mer här eller här.

Lämna ett svar