Fördelar med en dedikerad uppkoppling för företag

Snabb dedikerad uppkoppling

Internet är viktigt för alla företag, nästan vad företaget än gör. Det ger företagare möjlighet att kontakta kunder, sköta olika ärenden inom företaget och att komma åt viktiga data även på språng. En vanlig uppkoppling till internet går via en ISP eller internet service provider och därifrån vidare ut till det världsomspännande nätet.

Som sådant är det faktiskt så att bandbredden som finns tillgänglig för varje enskild företagare begränsas av hur många som använder sina uppkopplingar vid ett givet tillfälle. Alla användare av samma ISP delar alltså på en viss bandbredd.

Internet kräver bandbredd

För många mindre företag är det här inte ett problem, men i takt med att användandet av internet och nätverk ökar inom nästan alla branscher växer behovet av fixerad bandbredd för företag. Här är några av fördelarna:

Pålitlig bandbredd som ger dig som företagare en trygghet i och med att du kan lita på att du alltid får samma prestanda från din uppkoppling, oavsett tid på dygnet, antalet användare för tillfället och vad det är du behöver göra.

Möjlighet att låta dig själv eller dina anställda jobba från andra platser än kontoret, då ni istället för att vara begränsade till ett lokalt nätverk när det kommer till åtkomst och överföring av större mängder data, kan använda er av ett större nätverk, och därmed effektivisera arbetsflöden.

Har du någonsin försökt hålla en videokonferens medan resten av huset gör detsamma?

Problem med delad bandbredd blir i princip utsuddade i och med ditt företag har en helt egen länk till internet, och därmed er egen bandbredd att dela på. Andra företags användande spelar er inte någon roll.
Medan de allra flesta vanliga internetabonnemang som finns att tillgå i dagsläget är asymmetriska i hastighet, alltså en hastighet för data nedåt och en annan för data uppåt, är en dedikerad linje symmetrisk.

Snabb laddning

Den ser lika dan ut i bägge ändar och låter er därför ladda upp filer till och från eventuella servrar precis lika fort som ni laddar ner dem. Ingen mer tid slösad på att springa fram och tillbaka med hårddiskar.
Utöver uppenbara fördelar som dem ovan är det också så att ISPer generellt väljer att hålla bättre koll på och lösa problem snabbare för kunder som har dedikerade uppkopplingar.

Dedikerad uppkoppling

Det är helt enkelt så att avtal om dedikerade eller fasta uppkopplingar för företag i större grad än för privatpersoner är beroende av att uppkopplingen som sådan fungerar, i och med att företaget nästan helt kan kretsa kring att det alltid kan bero på en snabb uppkoppling. Utan det som företaget köpt kan det fallera, och en ISP som inte kan leverera blir oftast inte särskilt långlivad.

Fundera på vad en dedikerad uppkoppling kan göra för dig och ditt företag nästa gång ert nuvarande abonnemang löper ut. Det kan stå er dyrt att missa tåget till framtiden.

Lämna ett svar