Har du mobilanpassat din hemsida?

Mobilanpassa dina sajter

En allt större andel av Internettrafiken kommer nu från smartphones och surfplattor och har man en hemsida för kommersiellt bruk kan man inte längre bortse från detta. En mobilanpassning av sin hemsida kan man göra på flera sätt men det finns saker att tänka på för att det skall bli så bra som möjligt.

Förändringar

Oftast vill man t.ex. inte ha en separat sida bara för att man gör en mobilsida. Gör man förändringar och uppdateringar på den vanliga hemsidan så vill man givetvis även att dessa syns direkt i den mobila versionen så att man inte behöver göra samma uppdateringar även där. Den mobila sidan skall alltså vara integrerad med den vanliga hemsidan.

Uppdateringar

Man bör också fundera över om den mobila versionen skall ha ett helt eget upplägg, meny m.m. eller om man bara vill att den befintliga hemsidan skall skalas om beroende på skärmstorlek, så kallad responsive design. Det finns för- och nackdelar med bägge tillvägagångssätten och din webbyrå kan säkert hjälpa dig med vad som är det bästa i just ditt fall.

Mobilsajter

Det är nu snart 2013 och att inte ta hänsyn till de som kommer till din hemsida via mobil kan leda till att du missar en stor andel av de besökare som kan vara potentiella kunder. Istället för att krångla med en hemsida som inte är mobilanpassad där man måste hålla på och zooma, scrolla sidledes m.m. för att ta del av informationen väljer de flesta att surfa vidare, kanske till din konkurrent.

Enklare att surfa med mobilsajt

Slutligen kan jag även nämna en till positiv sak som man bör göra för att anpassa sig till de som surfar via mobilen. Det finns nämligen en väldigt smart funktion som man kan få till med en mobilanpassad hemsida och det är att man kan göra ditt telefonnummer klickbart så att de som besöker dig via sin mobil bara behöver klicka på ditt telefonnumret för att ringa upp dig.

Lämna ett svar