Har seo kunniga personer större skostorlek

  • Inläggskategori:SEO
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Stora skor – Bra på SEO?

Har du inte suttit och funderat i timmar över om skostorleken och SEO-kunskap har en korrelation? Jag också! Därför gjorde jag en liten undersökning där jag frågade en mängd personer som har kunskap inom SEO för att se om det finns någon.

Vi SEO:are slutar aldrig analysera olika algoritmer och försöker komma på förklaringar till både det ena och det andra så det ligger lite i blodet att behöva slänga upp en sådan här undersökning – vem vet? Kanske är det så att de som har större yta hud mötande marken faktiskt också har bättre kunskaper inom SEO (dvs lättare att lära sig det alternativt ett större intresse). Let’s see!

De tillfrågade som svarat:

Magnus Bråth
Aaron Axelsson
Marcus Westberg
Patrik Berggren
Jonas Larsson
Alexander Andersen
Nabil El Alaoui Sossey
Fredrik Sjöholm
Axel Storckenfeldt
Kristoffer Wedholm
Andreas Johansson
Mikael Eriksson
Gabriel Jonsson
Urban Grotherus

De värden jag fått (utan inbördes ordning från ovanstående lista) är:

42
42,5
45
44,5
43
42
45
44
43
42,5
43,5
44
45,5
46

(Liten disclaimer: De som skrivit t.ex. 43-44 så har jag valt att ta det som 43,5. Endast ”färdigvuxna” män är tillfrågade)

Provgrupp #1 – SEO-kunniga
Det är 14 stycken personer och snittet för siffrorna för dessa ser ut så här:

Standardavvikelse: 1,31193
Varians: 1,72115
Medelvärde: 43,75

Provgrupp #2 – Icke SEO-kunniga
Jag frågade sedan 14 helt random personer (män) som jag inte känner vad de hade för skostorlek och fick då fram följande:

Standardavvikelse: 2,39877
Varians: 5,75412
Medelvärde: 42,17857 = 42,18

Resultat

Vi ser direkt att provgruppen med SEO-kunniga har ett högre medelvärde (43,75) än de som inte kan SEO (42,18). För att vara skostorlek som ändå inte brukar variera så hemskt mycket så tycker jag det är större skillnad än man skulle tro innan. Det är ju inte så att någon fullvuxen man går runt med skostorlek 30-35 eller 55-60 (oftast).

På så sätt så tycker jag ändå att man kan dra en liten slutsats att SEO-kunniga faktiskt har en större skostorlek i snitt. Men är det då så att större skostorlek leder till bättre kunskap inom SEO? Det får bli nästa sak att undersöka.

Vid första anblick så vågar jag ändå påstå att de tre som angett största storlekarna av SEO-kunniga i vissa fall är lite vassare än de andra (baserat på min vetskap om deras kunskap, erfarenheter, yrke etc.). Dock är det en 42:a som har även tycker håller en hög nivå så ingen slutsats kan dras.

Ska du hamna etta på casino – skaffa skostorlek 49+ så ska det nog gå bra.

Nej, du behöver inte oroa dig. Inlägget är 100% ironiskt och jag är inte allvarlig 😉 Dunka in bloggen i din RSS så du inte missar fler kommande undersökningar och inlägg (dock lite mer seriösa…).

Jag skriver mest om SEO, SEM, Online Marketing, Email Marketing och CRO. Tidigare bloggade jag på annan adress men nu lagom till nytt år har jag bytt till denna

Lämna ett svar