Internetmarknadsföring via artikelkataloger

  • Inläggskategori:SEO
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Artikelkataloger och marknadsföring

Att hamna högt upp i sökmotorernas resultat är ovärderligt, för dem som bedriver affärsverksamhet på internet. Visst, det går att marknadsföra sig på andra sätt än via sökmotorerna, men att dygnet runt ligga högt upp bland sökresultaten, när någon söker just på din produkt (eller närliggande sökterm) är naturligtvis något som kommer öka din besökstrafik och med största sannolikhet, även din försäljning.

SEO via artiklar

Men vad är det då som gör att vissa lyckas hamna högt i sökresultaten och andra inte? Ja som med det mesta annat så är det hårt arbete som gäller och ett bra sätt att sökmotoroptimera sin webbplats på är att använda sig av artikelkataloger.

I artikelkataloger så ges man möjlighet att skicka in artiklar som innehåller en eller ett par länkar till sin webbplats. Nedan så hittar du ett par tips som du förhoppningsvis kan ha nytta av om du funderar över att använda dig av artikelkataloger i din internetmarknadsföring.

Använd enbart helt unika artiklar

För en ny artikelskribent så kan det verka lockande att helt enkelt kopiera en text och använda som artikel i en artikelkatalog. Googles algoritm (som bestämmer hur sajter rankas i Google) är dock mycket sofistikerad och kan känna av detta. Märker Google att kopierade artiklar länkar till en webbplats så är risken mycket stor att Google ”straffar” denna webbplats genom att placera webbplatsen längre ner i träffresultaten.

Ett mycket viktigt tips är alltså att enbart skapa genuina, läsvärda och informationsrika artiklar. Detta kommer du garanterat tjäna på i längden.

Använd olika ankartexter

Från de artiklar som man skickar in till artikelkataloger så får man länka till sin webbplats. Vissa gör felet att enbart använda samma ankartext i alla artiklar som länkar till samma webbplats. Google kan känna av detta och se detta som något negativt. Ta därför för vana att variera ankartexten till de länkar du använder. Har du exempelvis en sajt om ”katter” så är det inte så smart att bara använda ankartexten ”katt”.

Variera istället så att det inte ser konstgjort ut och exempelvis så kan du använda ankartexter såsom ” olika kattraser”, ”lär dig mer om katter via denna sajt” eller helt enkelt använda dig av hela domännamnet som ankartext. Poängen är alltså att använda olika ankartexter för att länkningen skall se så ”naturlig ut som möjligt”.

Styrk din artikel

Många sökmotoroptimerare fokuserar idag på att skaffa färre men starkare länkar. Vid användning av artiklar för länkar så kan man skapa starkare länkar genom att helt enkelt skaffa ett par länkar till sin artikel. Detta kan man göra om man exempelvis har ett par bloggar. Det absolut bästa sättet att styrka sin artikel är naturligtvis att skriva en så pass bra artikel att delas och länkas till för att folk vill rekommendera den.

Lämna ett svar