Kolla priset i telefonen när du köper i butik

Mobilcheck innan köp

Vid större köp där lite mer pengar ska spenderas kan det vara smart att jämföra priserna innan du slår till så att du får det mest förmånliga köpet. Ett enkelt sätt att göra detta är använda sig utav mobiltelefonen.

Mobilen är ett väldigt praktiskt redskap i jakten på det bästa köpet eftersom vi alltid bär med oss den. Idag är nätet utbyggt över nästan hela Sverige så att det fungerar att surfa och de flesta mobilägare har nya modeller som gör det möjligt att gå online via telefonen.

Jämför priser

Det finns sidor på internet som enbart existerar för att jämföra priser åt konsumenterna. Vet du inga sidor i dagsläget går det att göra enkla sökningar genom att skriva namnet på varan du vill köpa och sedan ange pris.

Det kommer då listas olika förslag på sidor så det är bara att klicka sig in. Är du på jakt av ett särskilt märke på varan bör du även lägga till det på sökningen.

När du funnit sidan som jämför alla priser sorterar du efter billigast först eller aktuella erbjudanden och då kommer de olika butikskedjors priser visas efter prisklass. Det är både företag som finns på internet samt i butiker som listas.

Ta med andra kostnader i beräkningen

Stirra dig inte blind på prislappen som visas på nätet utan ta även med andra faktorer i beräkningarna. Bor du i Kalix och hittar en billig gräsklippare i Malmö blir bensinkostnaden väldigt dyr för att hämta den och därmed inte lönsam även om det var det billigaste priset på marknaden.

Det finns även frakt på internet som väldigt många gånger inte är inkluderat i varans slutpris som visas på nätet. Mobilen innehåller även en miniräknare och är därför även bra som shoppingredskap av den anledningen.

Lämna ett svar