Låna med betalningsanmärkning

  • Inläggskategori:Lån
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Betalningsanmärkningar och lån

Har du precis som många andra drabbats av en betalningsanmärkning och är i behov av ett lån? Det kan kännas hopplöst och det är faktiskt betydligt svårare att få ett lån men det är helt klart fortfarande möjligt. Det viktigaste är att ta reda på de krav som bankerna har för att du ska bli beviljad ett lån. Du kan låna pengar som privatperson eller som företag.

Ansökan om lån

Allt beror på vilket typ av lån du vill ansöka om när du ska låna med betalningsanmärkning. Är det bara några tusen så kan du ansöka om ett så kallat sms-lån. Det du gör är att surfa in på valfri aktörshemsida och fylla i dina uppgifter, aktören gör oftast en kreditupplysning för att se att du inte har några skulder innan de godkänner lånet.

Det snabbaste sättet för att se om banken lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning är att helt enkelt läsa igenom avtalen. Men ibland behöver man ju låna mer pengar, kanske till en bostad eller till en ny bil och då krävs det lite mer från din sida för att bli beviljad ett lån.

Personlig bedömning

Det banken gör att de gör en personlig bedömning av din ekonomi och ger dig en individuell ränta baserat på hur stor risk de anser att de tär att låna ut pengar till dig. Har du en väldigt städad ekonomi med ett fast jobb och väldigt små skulder så får du oftast en bättre ränta än om du går på timme och har stora skulder, risken är stor att du inte ens får ett lån då.

Se därför till att du har en bra ekonomi innan du ansöker om ett lån. Annars är som sagt risken stor att du inte blir beviljad ett lån.

Att tänka på när man söker lån med betalningsanmärkning

När du ansöker om ett lån med betalningsanmärkning så får man nästan alltid en högre ränta än om man inte har en betalningsanmärkning. Därför kan det vara på sin plats att ta sig en riktig funderare innan man ansöker om ett lån.

Det kan låta som att några procent hit eller dit inte spelar någon roll men det kan ha stor betydelse på din ekonomi i flera år framöver och just därför är det viktigt att värdera om det är värt att ta ett lån eller inte.

SMS-lån med betalningsanmärkning

Det samma gäller om man ska ta ett sms-lån med betalningsanmärkning. Det är också något som kan hänga med ett bra tag om man inte är försiktig. Men har man väl bestämt sig så är det bara att vara noga med att jämföra för att få det bästa avtalet. Det var lite kort om hur du lånar pengar med betalningsanmärkning.

Lämna ett svar