Låna pengar på nätet utan konstigheter

  • Inläggskategori:Lån
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Låna pengar enkelt

Det behöver inte vara speciellt komplicerat att låna pengar. Med Internet som hjälpmedel kan du på bara några minuter hitta all den information du behöver för att göra ett klokt val av lån. Men det finns ett antal saker som du bör tänka på innan du upprättar en låneansökan.

Jämför alla möjligheter

För många är det säkert en självklarhet, men faktum är att inte alla låter lånejämförelsen ta den tid som den behöver. Det finns ett par saker som du bör kika efter lite extra. Först och främst är det viktigt att jämföra årsräntan på lånet.

Hög eller låg ränta

Hur hög eller låg den är, ger dig en tydlig indikation på huruvida lånet är billigt eller dyrt. Men det räcker inte med att bara kolla på räntesatsen för att avgöra kostnaden. Fasta avgifter så som ansökningskostnad och aviavgifter samt eventuella straffräntor kan göra ett lån med initialt lägre ränta dyrare än ett med höger.

Om du tycker det är komplicerat att räkna ihop alla lånekostnader, är ett knep att leta efter den effektiva räntan. Den effektiva räntan återger räntans kostnad inklusive alla övriga eventuella avgifter.

Undvik många upplysningar

Ett vanligt dilemma man kan råka utför som låntagare är att få avslag på ansökningar på grund av att man tagit flera kreditupplysningar. Du bör därför undvika att ansöka till flera banker och kreditgivare inom ett mycket litet tidsspann. UC-upplysningarna lagars nämligen en tid innan de tas bort.

Om du vill upprätta låneansökningar hos ett flertal olika långivare är det bättre att ta hjälp av en låneförmedlare som säkerställer att ansökningen skickas till ett flertal kreditgivare samtidigt som endast en upplysning hos UC görs.

Tänk på att pengarna skall betalas tillbaka

När man befinner sig i en krissituation är det lätt att agera på känsla och utan reson. Men försök att i möjligaste mån att redan från början planera återbetalningen av de lånade pengarna. Skapa en återbetalningsplan och följ den konsekvent. Särskilt viktigt är detta om du saknar fast inkomst eller är långtidsarbetslös. Missade återbetalningar leder ofta till dyra förseningsavgifter och helt onödiga straffräntor.

Lämna ett svar