Länkbyten och övervakning

  • Inläggskategori:SEO
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Övervaka dina länkbyten

Länkbyten är något som nästan krävs i dag för att få i gång en hemsida och om du har bra innehåll som är av värde för besökaren så kommer besökarna länka automatiskt sen till ditt innehåll. Men du måste synas för att kunna få besökare och har du inga inlänkar så syns du inte eller väldigt lite vilket gör länkar till ett måste.

Tips på hur du byter länkar

Länkbyten kan du göra genom att kontakta andra som driver liknande hemsidor och fråga om ett länkbyte, kravet är oftast att den hemsida är seriös med ett bra innehåll. Känner du att ditt innehåll inte lever upp till detta så bör du först fortsätta bygga bra innehåll innan du söker efter personer som vill länkbyta, annars riskerar du att inte få något svar när du väl kontaktar någon.

Länkbyten

Ett annat bra tips är att besöka sidor som wn.se eller seo-forum.se och skriva att du söker länkbyten. Det är viktigt att du skriver vad du är ute efter samt vad du själv kan erbjuda. Dessa hemsidor är väldigt bra när det kommer till byten av länkar och många personer som är aktiva på forumet är personer som letar efter just länkar.

Övervakning av länkbyten

Att övervaka några få länkbyten i något Excel-dokument går oftast bra men när det väl börjar bli många länkar att hålla reda på så bör du använda någon form av onlinetjänst som hjälper dig med övervakningen. Webbhotelljakten.se erbjuder en sådan tjänst där du kan skicka in länkar du vill övervaka samt välja om du vill bli kontaktad när något inte stämmer med ditt länkbyte. Tjänsten är gratis att använda.

Follow eller nofollow

Tjänsten övervakar länkar får t.ex. nofollow eller om länken inte kan hittas samt att den varnar om hemsidan inte går att nå under en längre tid. Du kan även gruppera länkbyten i olika projekt så att det underlättar för dig att hålla reda på vilka länkar som går till vilken hemsida. Detta verktyg är helt klart värt att prova om du har tänkt göra många länkbyten för att underlätta bytena samt spara tid och energi.

Lämna ett svar