Många fördelar med videomöten

  • Inläggskategori:Teknik
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Fördelar med att ha möte via video

Vi lever i en värld som blir allt mer global, och samarbeten mellan företag i olika länder sker både kors och tvärs. Många företag har även valt att expandera och har numera kontor på olika ställen i världen. Ett problem med detta har länge varit att sköta kontakten mellan dessa på ett fungerande sätt.

Att tala på telefon fungerar, men ökar risken för missförstånd. Att skriva e-mail är väldigt vanligt, men tyvärr tar det ganska lång tid och ger inte en lika bra kommunikation mellan de olika parterna. Lösningen på detta kallas för videomöten, något som snabbt har blivit väldigt populärt bland företag av olika storlek. Här räknas några av de många fördelarna med videomöten upp:

Kostnadsbesparingar

Det finns enorma kostnadsbesparingar att göra med videomöten. Med hjälp av dem slipper man göra långa affärsresor som kostar mycket för företaget, för det är ju inte bara själva transporten som kostar utan även andra utgifter tillkommer, t.ex. kost och logi.

Tidsbesparingar

Tid är pengar, och affärsresor till andra sidan jordklotet tar flera dagar att genomföra. Denna tid kan användas mycket effektivare genom videomöten som kan genomföras på bara några minuter utan att några resor krävs. Alla deltagare i videomötet kan snabbt kopplas upp från den plats där de befinner sig.

Miljövänligt

De stora utsläppen som orsakas av flygresor varje år är en stor miljöfråga. Genom videomöten kan dessa utsläpp skäras ner i takt med att affärsresor blir allt onödigare.

Bättre kommunikation

Den moderna tekniken gör det möjligt att kommunicera med varandra med hjälp av mikrofoner, kameror och högtalare i ett videomöte utan att ljud- eller bildkvaliteten behöver lida. Detta leder även till bättre kommunikation och eventuella missförstånd kan undvikas.

Det man ska tänka på om man väljer att köra med videomöte är att ha bra uppkoppling mot internet vilket kan ställa till det rejält. Detta gäller för båda partnerna.

Lämna ett svar