Med Google kommer du långt!

  • Inläggskategori:SEO
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Ta dig till toppen hos Google

Det är få företag i Sverige som verkligen förstått värdet i att synas på sökmotorn Google. Jobbar man dessutom med webbaserade produkter och tjänster finns det egentligen inga begränsningar hur mycket man kan växa, så länge du gör din SEO rätt.

Ett gott exempel på detta är branschen sms lån där det finns ett flertal företag både affliliate men också renodlade seo företag som krigar om första placeringarna. Många har försökt ta sig till toppen av den svåra serpen inom smslån.

Framgång hos Google

För er som inte vet vad affiliate marketing är så kan man kortfattat säga att besökaren kommer till en portal och utifrån den portalen slussas vidare till respektive ny hemsida. På den sidan är tanken att kunden skall köpa något och först då får affiliate bolaget betalt. Tänk hotels.com dom får endast provision av hotellen när dom man bokar något via dom!

För att bli framgångsrik på Google krävs det att förfogar över något som kallas för länkar. Länkar är alltså det som Google värdesätter allra mest och desto mer kvalitativa länkar du har desto större chans har du att placera dig högt på Google.

Kraftfulla sajter

En länk är alltså en sajt som pratar om en annan sajt genom att länka vidare. Det finns olika typer av länkar som tex artiklar likt denna, blogglänkar samt snappe länkar. Det sist nämnda dvs snappelänkar är det som är allra mest värdefullt! Med en snappad länk menas att man ”snor” domänen från någon som tidigare använt den, på så sätt förfogar man över länkens tidigare historik och det finns alltid ett värde hos Google i och med den historiken!

Sökoptimering

Att specialisera sig på just SEO är det få företag som gjort, utöver en stor skopa kompetens krävs det dessutom att man har minst två tre personer runt omkring som vet hur man skalar upp allt! SEO är dessutom väldigt komplext och det tar ibland upp till 8 månader innan man kan förvänta sig ett gott resultat.

Detta har inneburit att flera företag halkat efter rejält och det visas ganska tydligt om kollar på träffbilden för exempelvis sms lån. Av dom 10 första träffarna så är inte mindre än 4 stycken affiliate bolag vilket betyder att man inte ens kan ansöka eller köpa något om man besöker den sajten. Märkligt eller hur?!

Lämna ett svar