Offert mallar – Skapa offertmallar

Offert mallar på nätet

Det har blivit allt vanligare att kunder du kontaktar kräver in ett kostnadsförslag, en s.k. offert. Kunden jämför sedan offerterna och väljer den där de tycker de får mest för pengarna. En offert är ofta det första intrycket ett kundföretag får av din verksamhet, då är det viktigt att verka seriös. Ett enkelt sätt är att använda dig av offert mallar, dessa säkerställer att du får med all information och att din offert får ett proffsigt utseende.

Varför använda dig av offertmallar?

En mall kan hjälp dig att spara väldigt mycket tid, ännu bättre är en mall som du dynamiskt kan uppdatera med information. Med dynamisk uppdatering kan du fylla i priset på det du offererar baserat på vad du fyllt i för summor uppdaterar mallen själv med ”nytt” total pris, moms, och pris inklusive moms.

Som egenföretagare är den tid du kan lägga ner på företagets kärnverksamhet ofta skillnaden mellan att göra ”lite” pengar och ”mycket” pengar. Det blir därför självklart att arbete som behöver upprepas gång på gång behöver arbetas bort om mer pengar ska kunna komma in.

Detta är anledningen till att du ska använda dig av mallar när du gör offerter, då slipper du det tidskrävande arbetet med att återskapa dina offerter. Du kan också vara säker på att all information kommer med på offerten om du använder dig av en offertmall.

En mall är inte allt, du måste sälja in dig själv också!

En mall är en bra start och ett extremt bra verktyg för att spara tid och lämna ett proffsigt intryck. Till din offert behöver du också ett säljande brev. Enklaste sättet att in vara en i mängden är att sticka ut ur mängden? Lättare sagt än gjort, men det finns några enkla knep att ta till om du vill att just din offert ska synas och granskas lite extra!

Ring upp din blivande kund – Innan du skrivit offerten

  • Ring upp din blivande kund och berätta at du kan hjälpa dem, berätta att du är intresserad och att du kommer att lämna en offert på uppdraget. Skriv ner små korta stolpar, om vad du kan göra för kunden.
  • Be kunden berätta om vilka farhågor/ utmaningar som han/hon ser vid uppdraget? Skriv ner dessa(var noggrann här)!
  • Be kunden berätta om några lyckade/misslyckade uppdrag. Anteckna noga, försök att få med vad det var som gjorde att uppdraget lyckades respektive misslyckades!

När du skriver din offert – Ta fram ditt anteckningsblock

Nu är det dags att skriva brevet som ska övertyga kunden om att du kan göra det här bäst. Nyckeln i sådana här situationer är att få kunden att lita på dig att förstå att du har löst uppdrag som detta tidigare, och att du gjort det med bra resultat!

Börja med att förklara hur du tänkt göra för att utföra uppdraget åt kunden, här är det läge att påpeka att du ska arbeta på ett visst sätt för att undvika att misslyckas(precis som kunden berättat för dig tidigare) alternativt att du ska arbeta precis på samma sätt som den som lyckades med uppdraget.

Nu har du fångat kundens intresse genom dessa få rader har du visat att du lyssnat och kunden kommer att känna ett förtroende för dig. Nästa del är att beskriva hur du ska kunna undvika de farhågor kunden sett, det låter likt de förra misstagen men här måste du vara specifik och gå in i detalj för just detta uppdraget.

Nu har du fångat kunden totalt, dags att visa honom/henne hur du gör för att hantera utmaningen med uppdraget, har gäller det att överträffa kundens förväntningar. Beskriv hur du tänker lösa utmaningen och se gärna till att placera dig långt över den av kunden ställda utmaningen. Exempelvis – Enligt kunden är utmaningen att bron ska hålla för 10 kg, då skriver du följande: När jag är klar med detta uppdraget håller bron för ”minst” 15kg(var försiktig med att lova för mycket, det ska vara ekonomiskt hållbart för dig, men kan du leverera utan att det påverkar dig låt kunden veta det).

Säljbrev – Steg för steg

  • Beskriv hur du ska lyckas, alternativt beskriv hur du arbetar för att undvika misstag
  • Gå in i detalj och beskriv hur du ska arbeta för att undvika farhågorna
  • Ta dig an utmaningen, överträffa kunden förväntningar
  • Offertmall – Skaffa en offertmall
  • Sök på internet efter en offertmall
  • Ladda hem den till din dator
  • Fyll offertmallen med de uppgifter som gäller för respektive uppdrag

Offertmallar på nätet

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar