Ökad vinst med säljtävlingar

Högre vinst med en tävling

Det finns många sätt för ett företag att sporra sina anställda till det yttersta för att få det bästa resultatet. Ett av de allra vanligaste är ett bonussystem vilket innebär att säljaren får en belöning eller procentandel på vinsten. Det finns även säljtävlingar där de anställda inbördes tävlar mot varandra .

Detta tävlingssystem kommer definitivt att öka resultatet och få de anställda att pressa sig själva. Precis som vid alla tävlingar krävs det givetvis någon typ av vinst och nedan följer de tre vanligaste vinsterna:

Pengar

Detta brukar vara den vanligaste vinsten och samtidigt den mest uppskattade. Med ett extra tjockt lönekuvert till segraren kommer det verkligen att bli ökad konkurrens på jobbet för att ta hem vinsten.

Semester

En dag extra semester för säljaren ger vinnaren möjlighet att tillbringa mer av sin tid med familjen. En glad och utvilad säljare är vägen till framgång.

Ära och gåva

Det kan i vissa fall räcka med äran, att offentligt presentera vinnaren på kontoret. Sedan kan ett blombukett, biobiljetter eller ett presentkort vara en gest för att visa uppskattning.

Känns det som att detta är något för företaget som vill öka vinsten men inte har kunskapen om hur det kan åstadkommas så finns det information och professionell hjälp att får. Det finns företag vars affärsidé går ut på att hjälpa företag att anordna säljtävlingar samtidigt som de ger utbildningar om olika säljtips.

Värdefulla tips

Ingen vill ha påstridiga försäljare som kunderna blir avskräckta av, att kunna få värdefulla tips på vägen är en viktigt del i anordnade säljtävlingar. En viktig sak för arbetsgivare att tänka på då det gäller dessa säljtävlingar är att konkurrensen mellan de anställda kommer att öka och därmed även avundsjukan. Ett viktigt del i ledet är att bygga en team building för att de anställda ska känna samhörighet.

Tycker du att detta var bra läsning, besök gärna Olika sorters aktiviteter – Kickoff för din konferens för ännu flera tips och råd om andra team building aktiviteter.

Lämna ett svar