Pinterest – Världens snabbast växande?

Pinterest – Sjukt snabb utveckling!

Det är riktigt roligt att sitta och kolla på hur webbtjänster som snabbt blivit stora/hajpade trendat i Google – det är en bra indikation på hur ”snabbt det gått”. Några jag tittat på är bland annat Facebook, Twitter, Instagram, Groupon och Pintrest.

Pinterest

Vad Google Insights visar är utvecklingen i sökningar, dock med ”inflations-skydd” på så sätt att om antalet ökningar i Google generellt ökar så påverkar det inte graferna. Självklart ska man inte använda Google Insights som ett facit – men det ger en visning i rätt riktning om hur det ökat.

Pinterests utveckling

En webbtjänst som just nu växer med en helt otrolig fart är Pinterest, men när började hajpen? Enligt Google Insights var det i juni-juli 2011 – väldigt nyligen.

Själv fick jag höra om Pinterest så sent som i november, vad man då frågar sig är – hur sen är jag som svensk att höra om Pintrerest? Detta är något vi också kan kolla i Google Insights. Som vi ser på kartan nedan som visar Search Index på ”Pintrest” i November 2011 så är index – i hela världen i hela världen, förutom Nordamerika som har 50 (av 100) och Canada som ligger på 22.

Vad som också är intressant är att kartan faktiskt ser samma ut i februari 2012. Enligt Google Insights har alltså svenskarna fortfarande inte fått upp ögonen för tjänsten – trots att jag flera gånger per dag ser den dyka upp på Facebook (vänner som pinnat något) och som delningsalternativ på bloggar.

HADE MAN KUNNAT KÖPA AKTIER I PINTREST – DÅ HADE JAG TÖMT PLÅNBOKEN.

Jag tror att Pinterest kommer bli enormt – i storlek med Instagram, eller kanske större än så. En sida som kombinerat din Facebook Feed med Pinterest är Friendsheet där du helt enkelt loggar in med Facebook och får se dina vänners uppdateringar likt Pinterest. Dock så tappar man hela konceptet med Pinterest, man behåller bara utseendet.

Vad tror ni? Är Pinterest the next big thing?

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar