Säkrare och låg kostnader med e-fakturor

Bättre företagssäkerhet och lägre kostnader med e-fakturor

Så gott som alla företag, stora som små, är idag högst medvetna om vikten av en god IT-policy. En bra hemsida för att marknadsföra bolaget och dess produkter, god säkerhet för att hindra intrång och spridning av virus, närvaro i sociala medier för att etablera nya kundkontakter och vårda de redan etablerade. Allt det där är nära nog självklarheter.

Börja med e-fakturor

I ljuset av detta är det en smula förbryllande att så många företag envisas med att skicka ut tusentals pappersfakturor varje månad istället för att använda sig av e-fakturor. Argumenten som talar för att helt gå över till e-fakturor på företaget är många och faktiskt överväldigande. Här är några talande exempel:

1) Avsevärt lägre kostnader

Alla företag kan drastiskt skära ner på kostnaderna genom att gå över till e-fakturor. Till att börja med kommer man helt undan det tidskrävande arbetet med att administrera utskrifter, posthantering, frankering och så vidare.

Uppgifter som kan sysselsätta flera heltidstjänster även på mellanstora företag. Dessutom skär man ner på kostnaderna för förbrukningsmaterial som papper, bläckpatroner och kuvert. Plus att skrivare och annan utrustning med största sannolikhet håller längre och kräver mindre underhåll. Stora företag kan gå över till att sköta hanteringen av e-fakturor internt istället för att anlita dyra konsulter.

2) Säkrare och mer tillförlitligt

E-fakturor skickas garanterat iväg till kunderna på utsatt datum, risken att en fordran försvinner på vägen elimineras helt. Det blir också svårare för bedragare att skicka bluffakturor till företagets kunder, något som annars är ett riskmoment på större företag där man inte personligen har koll på alla kunder. Med e-fakturor blir det även mycket enklare att spåra och rätta till felaktiga uppgifter, både från företagets och kundernas sida.

3) Nöjda kunder

Med e-fakturor blir även kundernas vardag lite lättare. Privatpersoner slipper traggla med långa OCR-nummer och papper som lätt kommer bort. Företagskunder sparar in pengar på administration och hantering av fakturorna.

Lämna ett svar