Skall du fakturera?

Det finns en del saker du behöver veta

Att fakturera kan vara svårt eller det kan vara väldigt enkelt! Det beror på vad man väljer för sätt när man skall fakturera och vad du skall fakturera för något. Du bör ha några saker på plats innan du skickar ut dina fakturor oavsett om du skall skicka dem digitalt eller via vanlig post.

Skicka snabba fakturor

Den post vi idag kallar för snigelpost. Fler och fler företag hittar ut på nätet och det är många som idag använder sig av digitala lösningar när det skall få sina fakturor skapta och skickade till de kunder de har. Pappersfakturor känns lite 2000. Nu är det mera vanligt med fakturor via email.

Digitala fakturor

När jag själv började att fakturera gjorde jag det alltid via papper och penna. Sedan gick jag över till att skapa fakturorna på dator och skrev ut dem. Numera kan jag använda mig av ett flertal olika sätt när jag skall fakturera beroende på vad jag skall fakturera eller vad jag själv är i för situation just då vid tidpunkten för att fakturera.

Det enda jag alltid gör att jag använder mig olika digitala tjänster för att få ut mina fakturor numera. jag varken vill eller behöver skriva dem för hand numera.

Vad du behöver ha på plats för att få ut en faktura är egentligen inte så mycket.

– Du behöver ha en egen firma i någon form. Du kan numera fakturera även utan firma, då du kan använda dig av en extern firm, som tex: Frilans Finans.

– Du behöver ha utfört en tjänst eller sålt en produkt till ett annat företag.

– Du behöver ha dina egna företagsuppgifter i ordning.

– Du behöver ha det andra företagets uppgifter i ordning.

Klar att skicka faktura

Sedan skickar du bara ut den faktura du vill få ut till nämnda företag. Du kan googla efter en bra lösning för dina fakturor. Det enklaste är att använda sig av ett faktureringsprogram. Eller en extern firma som är specialiserade på att vara mellanhand vad gäller fakturering.

Lämna ett svar